Google
 

6 Şubat 2008 Çarşamba

Cepçi emlakçıya dikkat!

Gayrımenkul piyasasası hareketlendi. Emlakçı sayısında patlama yaşanmaya başlandı. Dolandırıcılara dikkat çekildi.
İzmir Emlakçılar ve Emlak Müşavirleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Akgün, cep telefonunu vererek gazete ilanları aracılığıyla müşteri arayan bazı kişilerin peşinat aldıktan sonra da ortadan kaybolduğunu öne sürdü.
Bu yıl yürürlüğe girmesi beklenen Mortgage sistemiyle birlikte emlak sektörü hareketli günler yaşamaya başladı. Son zamanlarda emlakçlığın en gözde mesleklerden biri haline geldiğini ifade eden Akgün, satışların patlamasıyla birlikte fırsatçılık yapan emlakçılara karşı vatandaşları uyardı. Akgün, "Son 5 yılda hiç yüzü gülmeyen emlakçılar iş yapmanın mutluluğunu yakaladı. Emlakçıların Mortgage sistemine bakış açıları olumlu olup, mesleklerinde geleceğini bu sistemde görüyor" dedi.
Satışların patlamasıyla kurumsal emlakçılığın ön plana çıktığını, emlak sektöründe yeni yapılanma ve yasal düzenlemelerin gündeme geldiğini ifade eden Akgün, "Halkımız fırsatçılarla en önemlisi adresi ve mükellefiyeti olmayan insanlardan uzak durmalı ve alışveriş yapmamalı. Son günlerde emlakçı olmayanlar, emlakçı gibi davaranarak vatandaşı zor durumda bırakıyor" diye konuştu.

Parayı alıp kayboluyorlar
Son günlerde sektörde yaşanan hareketlilikle birlikte, eski konutları değerinin çok üzerinde satmaya çalışan emlakçılar olduğu gibi, hiçbir vergi mükellefiyeti olmayan kişilerin de emlakçılığa soyunduğunu ileri süren Akgün, "Gazetelere ilan veren bazı kişiler, arkadaşının bir yakınının evini satmaya ya da kiralamaya çalışıyor. İlanlarda yalnızca cep telefonu numarası veren bu kişiler ev satın almak ya da kiralamak isteyenlerden peşinatı aldıktan sonra ortadan kayboluyor. Bunlar cep telefonu emlakçıları" diye konuştu.
Milliyet

Hiç yorum yok: