Google
 

29 Ocak 2008 Salı

İpotek İşlemleri

Kredi kullanımında tapu devri ve ipotek tesisi süreci nasıl gerçekleşecektir?

Tapuda satış ve ipotek işlemlerinin gerçekleşmesi amacıyla müşteriye kredi kullandırılmakta ve kredi tutarı müşterinin hesabında blokeye alınarak, satıcı (evi satan kişi) adına bloke çek düzenlenmektedir. Tapu dairesinde satış işlemi gerçekleştikten ve tapuda Garanti Bankası adına birinci dereceden ipotek konduktan sonra, satıcı elindeki bloke çek ile bankaya gelerek blokedeki ilgili kredi tutarını tahsil edebilmektedir.


Satın aldığım konutun üzerindeki ipotek ne zaman kalkabilir?

Konutunuzun üzerindeki ipoteğin kaldırılması için kredinizin anaparasının yanısıra faiz ve komisyon gibi tüm ödemelerin tamamlanmış olması gerekmektedir. Kredinizi kullandığınız Garanti Bankası şubesinden alacağınız "İpotek Fekh Yazısı" ile tapu dairesine başvurmanız ipoteğinizi kaldırmanız için yeterli olacaktır.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Hepsi, Gıda süpermarket işimi farklı yerlerde kurmam için 1.000.000,00 USD tutarında bir kredi sağlamama yardımcı olan Elegant kredi firmasına teşekkürler. Son dört yıldır mali yardım arıyorum. Ama şimdi, kredi memuru Bay Russ Harry'nin tüm yardımı ile tamamen stresliyim. Bu nedenle, işini geliştirmek için fon arayan herkese yardım için bu büyük firma ile iletişime geçmesini tavsiye edeceğim ve bu gerçek ve test edilmiştir. Ona E-posta --Elegantloanfirm@Hotmail.com- veya Whats-app +393511617486 aracılığıyla ulaşabilirsiniz.